AKTIVITETER 2019

Hvis ikke annet er nevnt holdes møtene på Huseby Gård, Skedsmo Bygdemuseum.

Torsdag 31. januar 2019 kl. 19.00:  Medlemsmøte
Foredrag: Norske kongeveier ved etnolog Geir Paulsrud. Han er tidligere direktør for Vegmuseet, og kjenner stoffet svært godt.

Onsdag 13. februar kl 12.00-14.00: Temalunsj
Tyskerbarnet v/Marianne Faye

Torsdag 14. mars kl. 19.00: Årsmøte
Etter møtet vil Terje Skyrud fra Stiftelsen Kjeller Flyhistoriske Kulturpark orientere om spennende planer for Kjeller.

Onsdag 10. april kl 12.00-14.00: Temalunsj
Skeidismoen fra istid til nåtid ved Vidar Larsen og Lene Skovholt.

Torsdag 2. mai kl. 17.55: Vårvandring på Asak og Vannverket
Skedsmo Historielag inviterer til omvisning på Vannverket, Branderudveien 179
og en vandring på Asak.
OBS fremmøte senest kl. 17.55! Følg Branderudveien til Asakmoen.
( Avkjøring  blir skiltet  ” VANNVERKET – Skedsmo Historielag”)
Etter omvisningen møtes vi ved skihytta til en vandring rundt Asakmoen.
Hvis regn  benytter vi skihytta til kafferasten.

Lørdag 1. juni kl. 08.30: Nedre Romerike Skogeierlag inviterer medlemmer av Skedsmo Bondelag, Skedsmo Historielag og Huseby gårds venner på sommertur.
Avreise fra Huseby gård kl. 8.30 – Retur ca. kl. 20.00. Turen går først til Ørje, med kaffe og vaffel og får omvisning ved Ørje sluser. Deretter lunch på Bakergaarden.

Videre reiser vi til Mo gård, Løken i Høland, hvor Sigurd Enger forteller om gårdens flisfyringsanlegg. Her er det også gårdsbutikk. Turen fortsetter til Gansvika, hvor vi får demonstrasjon av gammelt  sagbruk. Det blir middag på samme sted.

Pris for turen inkl. buss, omvisning og mat KR: 900. Påmelding og betaling innen 10. mai 2019 til Nedre Romerike Skogeierlag ved Jahn Olav Holmerud konto 9365 16 28901.

———————————————————–

Temalunsjene arrangeres av Huseby gårds venner og Skedsmo historielag i samarbeid med Skedsmo bygdemuseum. Den første halvtimen serveres lunsj inspirert av dagens tema. Entre kr. 100,-. Vi har betalingsterminal og Vipps.

Huseby Gårds Venner har lørdagskafé i bestyrerboligen hver lørdag kl 12-14 fra og med 3. oktober. Avsluttes med risgrøt og julesanger lørdag 15. desember.

Ny informasjonstavle ved Skedsmo kirke

IMG_2699[1]

I august kom endelig den nye informasjonstavlen på plass ved kirken.
Utformet av arkeologene ved Akershus fylkeskommune, reist og bekostet av Skedsmo kommune, og initiert av Skedsmo Historielag.

Reportasje i Romerikes Blad 25. august 2014.
Reportasje i Romerikes Blad 26.08.2014.

Tavlen forteller om middelalderkirken, prestegården og gårdene rundt, videre Sten skole, Skedsmo Sparebank og kommunelokalene. Et kart fra 1700-tallet over nesten hele dagens Skedsmo gir tavlen en ekstra dimensjon.